torsdag 20 augusti 2009

Torsdag = ärtsoppa...

Hej på er alla!

Så är det då torsdag och ärtsoppestorkoket puttrar på spisen. Ärtsoppa är en underbar "uppfinning" tycker jag. Man behöver inte passa grytan alltför mycket, utan bara titta till den lite då och då...

Många tror att det är svårt att göra sin ärtsoppa själv, men så är det definitivt inte! Lägg bara gula ärtor i blöt ca 12 timmar. Häll av vattnet och häll tillbaka ärtorna i den stora kastrullen. Fyll på med vatten och salt och timjan. Tillsätt en gul lök och en bit bogfläsk. Koka 2-3 timmar. ta bort de största lökbitarna och lägg fläsket att kallna på en skärbräda. Smaka av soppan med salt o timjan, ev. lite mejram. Skär fläsket i små bitar, som sedan lägges tillbaka i soppan. Är soppan lte tjock så går det bra att späda med vatten. Jag föredrar gärna en lite tjockare variant o med en dutt senap i.

Soppan går mycket bra att frysa.

Lycka till! / Agneta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar